Nagyvilág

20 órás összecsapás Isztambulban

törökország (törökország, )
törökország (törökország, )

Éjszaka is folytatódtak az összetűzések.

Szerda hajnalig folytatódtak a török rendőrség és a kormányellenes tüntetők összecsapásai az isztambuli Taksim téren, a rendőrök utoljára helyi idő szerint hajnali három órakor lőttek ki könnygázgránátot. A közterület-fenntartók reggel öt órakor már kezdték összegyűjteni a könnygázpatronokat, a barikádok maradványait és a szemetet az utcákon.

A hajnalban véget ért összecsapás-sorozat 20 órája tartott. A rendőrök kedd reggel erővel foglalták vissza a 12 napja kezdett demonstrációk fő helyszínét. Akkor több száz rendőr vízágyúkkal felszerelt páncélosok támogatásával áthatolt a barikádokon, amelyeket a tüntetők emeltek a térre vezető főutakon, és könnygázzal, gumilövedékekkel kényszerítette távozásra a térfoglalókat, mégpedig a térrel szomszédos Gezi parkba – ahol előzőleg már több száz tüntető vert sátrat –, de oda már nem vonultak utánuk.

Kedd este másodszor is kiűzték a tüntetőket a térről, ismételten könnygázt vetve be. Ezután a tüntetők megint kezdtek visszaszivárogni a térre, ezért a rendőrök újra könnygázt használtak, majd a demonstrálók feladták.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik