Nagyvilág

Ittasan vezetett a nagykövet – rendőrök üldözték

ittas-vezetes(960x640)(3).jpg (sör, indítókulcs)
ittas-vezetes(960x640)(3).jpg (sör, indítókulcs)

A rendőrökkel folytatott autós üldözés után ittasan állították elő Párizsban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) akkreditált svájci nagykövetet.

A rendőrök vasárnap éjfél körül sebességellenőrzést tartottak Párizs belvárosában, amikor hirtelen egy diplomáciai rendszámmal ellátott, Mercedes típusú gépkocsi száguldott el mellettük. A rendőrök megpróbálták megállítani a járművet, de az lassítás nélkül továbbhajtott.

A rendőröknek néhány utcával később sikerült utolérniük a diplomáciai gépkocsit, amely feléjük hajtott. Az egyik rendőr ekkor szétlőtte a jármű kerekét. A diplomata ennek ellenére először folytatta ámokfutását, majd néhány perc múlva megállt.

A rendőrök lefogták a férfit, aki megmondta a nevét és diplomáciai mentességére hivatkozott, de nem voltak nála a hivatalos papírjai. A helyszínen elvégzett alkoholteszt alapján kiderült, hogy a sofőr ittas állapotban volt. A rendőrök a férfit bekísérték a legközelebbi rendőrőrsre, hogy ellenőrizzék személyazonosságát. Miután a svájci nagykövetség és a francia külügyminisztérium is megerősítette, hogy a férfi Svájc OECD-nagykövete, a rendőrök elengedték.

A francia igazságszolgáltatásnak lehetősége van hivatalosan is jelenteni Svájcnak a történteket. Svájc OECD-nagykövetsége nem kívánta kommentálni az esetet.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik