Nagyvilág

Idehaza nem, Prágában botrányos a neonáci harcművész

Prágában áll a bál, miután kiderült, hogy egy nyíltan neonáci eszméket valló magyarországi sportolót is meghívtak a Heroes Gate MMA-rendezvényre – írja a Dotoho blog.

Petrovszki Attila pénteki fellépésére az Antifasiszta Akciócsoport hívta fel a figyelmet. A sportesemény támogatói közül a fővárosi önkormányzat, az állami televízió és a cseh sportminisztérium azonnal visszaléptek, miután szerda délután kirobbant a botrány.

Hitler, Szálasi, horogkereszt és angolul „Halál a zsidókra!” felirat – ezeket tetováltatta magára Petrovszki Attila, akin a szervezők a tetoválásokat nem látták,  semmit nem tudtak politikai nézeteiről. Az Antifasiszta Akciócsoport figyelmeztetése után a békési cukrásszal és menedzserével viszont megállapodtak, hogy a versenyző pólóban fog a ringbe lépni.

A versenyző menedzsere szerint Attila állítólag nem aktív neonáci, így a rendezvényen a neonáci eszméket sem fogja propagálni. Az esemény rendezője szerint a rendezvényt sportszerű keretek között szeretnék lebonyolítani, a magyaron kívül több külföldi versenyző is érkezett a cseh fővárosba, többek között feketék, vietnamiak.

A kerületi önkormányzat semmit nem bízna a véletlenre, külön rendőri felügyeletet rendelt ki a magyar versenyző meccseire. A szervezők egyébként már bánják, hogy meghívták a magyarországi neonácit, aki eddig csak bajt okozott, rossz hírüket keltette.

Pavel Touš hozzátette, ha ma kerülne képbe Attila, és mindent időben megtudtak volna róla, száz százalék, hogy nemet mondanának szerződtetésére. A szervezők most már szeretnék, ha Attila meccse bonyodalmak nélkül lemenne, az eset kiértékelését és a konzekvenciák levonását a rendezvény végére halasztják.

A Dotoho blog külön kiemeli, hogy Magyarországon pólóviselés és politikai tiltakozás nélkül  is simán felléphetett Petrovszki 2010 novemberében Mezőtúron a IV. Pokol Kapuja nevű rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik