Nagyvilág

A hűtlenek ellenére is jól tejel a Facebook

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Pár napja arról szóltak a hírek, hogy egyre többen hagyják el a legnépszerűbb közösségi portált, most meg arról, hogy egyre nagyobb a bevétel.

A Facebook Inc. 1,46 milliárd dollár bevételre tett szert az idei első negyedévben, ami 38 százalékos növekedést jelent a tavalyi első negyedév 1,06 milliárdos eredményéhez képest. A világ legnagyobb internetes közösségi hálózatát működtető cég szerda esti közlése szerint az év első három hónapjában 219 millió dollár nettó profitot termelt, ami 14 millió dollárral több az egy évvel korábbinál.

“Hatalmas előrelépést tettünk az év első hónapjaiban” – jelentette ki a Facebook alapítója és főnöke, Mark Zuckerberg a cég kaliforniai székhelyén, Menlo Parkban.

A Facebook bevételei mindenekelőtt a közösségi hálón elhelyezett reklámoknak köszönhetően nőttek, ezen belül a legnagyobb reklámozók a mobiltelefon-gyártó cégek voltak. Részesedésük az első negyedévben 30 százalékos volt a reklámbevételeken belül, a tavalyi 23 százalékkal szemben.

Jelenleg havonta 1,11 milliárd aktív felhasználója van a közösségi hálónak, a negyed évvel korábbi 1,06 milliárddal szemben. Négy facebookozó közül három az okostelefonján keresztül is vagy kizárólag annak segítségével tartja a kapcsolatot baráti körével – közölte a cég.

Hogy miért törlik magukat sokan a Facebookról, arról itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik