Nagyvilág

Bostoni robbantás – képek a merénylőkről

boston (boston)
boston (boston)

Fotók és videofelvételek alapján keresik a keddi bombatámadás két gyanúsítottját.

A merénylet helyszínének közelében lévő két térfigyelő kamera azt mutatta, hogy két baseballsapkás férfi dzsekiben és hátizsákkal egymás mögött ment a járdán, az egyik arca profilból is jól látható a felvételeken. Korábbi sajtójelentések szerint arról is van kép, hogy egy fiú csomagot tesz le, ezt azonban nem hozták nyilvánosságra.


Forrás: FBI

Az FBI a lakosság segítségét kérte a két férfi kézre kerítéséhez, de arra figyelmeztetett, hogy a gyanúsítottak „fegyvert viselnek és rendkívül veszélyesek”, ezért aki tud róluk valamit, hívja a hatóságok forróvonalát.

A New York Post is közzétett fotókat az állítólagos gyanúsítottakról, de az FBI közölte, hogy nem azokat a férfiakat keresik.

A bostoni merénylet következtében hárman meghaltak, és 180-an megsebesültek. A robbantást házilag összeállított robbanószerkezetekkel követték el, amelyek közül az egyiket egy hatliteres kuktában helyezték el. A másik bomba is egy fémtartályban lépett működésbe, de arról nem sikerül bebizonyítani, hogy gyorsfőző edény volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik