Nagyvilág

Pucér mellekkel ijesztettek Putyinra

putyin femen aktivistával (putyin, feme)
putyin femen aktivistával (putyin, feme)

A félmeztelen amazonok szemmel láthatóan meglepték az orosz elnököt. A felvétel 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

A Femen ukrán nőjogi szervezet félpucér aktivistái zavarták meg Vlagyimir Putyin és Angela Merkel látogatását a hannoveri kereskedelmi vásáron, hétfőn. A nők a pucér testükre írt feliratot, “fuck dictators”, illetve „Igyi na h.. Putyin” (Menj a f..-ba Putyin), mutogatták, és csúnya szavakat kiabáltak..

A Femen aktivistái akciójukkal arra szerettek volna felszólítani mindenkit, hogy mondjanak nemet a diktatúrára, a homofóbiára és a teokráciára. A harcias aktivistákat a német hatóságok letartóztatták.

Az incidenst követően Oroszország első embere úgy nyilatkozott, hogy nem nyűgözték le túlságosan a látottak: Aznap reggel nem volt időm reggelizni, úgyhogy meglehetősen kopogott a szemem az éhségtől – mondta Putyin. – Ha esetleg egy-egy rúd kolbász vagy darab szalonna lett volna a kezükben, jobban felkeltették volna az érdeklődésemet – tette hozzá.

Fotó: AFP / Jochen Lübke

Az ukrán nővédő mozgalom aktivistáinak bájairól egyébként az orosz elnök kebelbarátja, Alekszandr Lukasenko is meglehetősen lekicsinylőn nyilatkozott: – Még nekem is nagyobb melleim vannak… – jegyezte meg a belorusz államfő, miután nemrég neki is megvillantotta a véleményét a FEMEN néhány tagja.

Amszterdamban pedig melegjogi aktivisták “Nincs meleg propaganda túl ezen a ponton” feliratú plakáttal tiltakoztak az orosz államfő látogatása ellen, utalva ezzel arra, hogy tilos a homoszexualitás népszerűsítése Oroszországban, egy január 25-én elfogadott törvény értelmében.

Csak akkor kattintson a videóra, ha elmúlt 18 éves!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik