Nagyvilág

Megölte barátnőjét, hogy játszhasson

szamitogep(210x140)(6).jpg (számítógép, internet, )
szamitogep(210x140)(6).jpg (számítógép, internet, )

A kínai férfi a gyilkosság után az áldozat bankkártyájával fizetett, hogy folytathassa a számítógépes játékot.

A helyi sajtó beszámolója szerint a játékfüggő fiatalember és barátnője közt az alapvető konfliktust épp a játékok jelentették. A lány úgy érezte, hogy fiúja elhanyagolja, s ezért úgy döntött, elhagyja egy másikért, akit – ironikus módon – online ismert meg.

A szóváltás hamar fizikai erőszakká fajult, ami végül sajnos a nő halálához vezetett. A tettes azonban nem bánkódott túl sokáig, megragadta az alkalmat, hogy kiürítse elhunyt barátnője bankkártyáját, s a zsákmányolt összeget ráköltse egy játékmaratonra a kedvenc netkávézójában.

Másnap azonban beütött a lelkiismeret, s az öngyilkosság megfontolása után a férfi végül feljelentette magát. Tekintettel arra, hogy tettéért akár halálra is ítélhették volna, az életfogytiglani börtönbüntetés még enyhének is mondható.

Nem ez az első eset Kínában, hogy a játékszenvedély gyilkosságba torkollt. Alig egy hete számoltunk be egy kínai középiskolás esetéről, aki szüleit mérgezte meg, hogy nyugodtan játszhasson kedvenc netes játékaival. Idén már bekerült a hírekbe egy 14 éves is, aki azért mérgezte meg családját, mert nem hagyták eleget az internet előtt ülni, egy férfi pedig megölte egy netkávézó tulaját, és annak feleségét, majd felgyújtotta az épületet, mert játék közben megszakadt a netkapcsolat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik