Nagyvilág

Csatornába zuhant, és eltűnt egy egyetemista

Csatorna mentés (mentés, )
Csatorna mentés (mentés, )

A 21 éves kínai lány heves esőben tartott hazafelé barátnőjével, amikor hirtelen eltűnt egy víz alá került utcában.

Az egyetemista lányt előző héten, péntek este fél tízkor érte a baleset, a Kína középső részén található Csangsa városában, ahol a Pekingben tanuló lány a szüleit látogatta meg – jelentette a helyi sajtó. A lány egy fedetlen csatornanyílásba lépett bele a nagyjából negyven centiméter mély vízzel borított úton, és azonnal nyoma veszett a hat méter mély lyukban.

Jang Licsünt azonnal nagy erőkkel kezdték keresni, bár senki sem számított arra, hogy élve fogják megtalálni. A kutatásban több mint kétszáz ember vett részt, köztük rendőrök, tűzoltók és speciálisan felkészített bányamentők. Azonban hiába kutatták át a csatornarendszert és a folyót, ahova a csatornavíz folyik, nem találták meg a lányt. A kutatást vasárnap este fújták le.

A 21 éves lánynak nem volt sok esélye. A heves eső miatt a csatorna csurig volt vízzel, és olyan gyors folyású volt, hogy akár tíz perc alatt a közeli folyóba sodorhatta az egyetemistát, aki minden bizonnyal megfulladt.

Egy, a baleset helyszínénél dolgozó biztonsági őr elmondása szerint a csatornanyíláson még ott volt a fedél, amikor a vihar elkezdődött. Valószínűleg a csatornából feltörő víz mozdíthatta és sodorta el. A csatornafedelet szombaton találták meg, egy újságosstand mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik