Nagyvilág

Az autópálya közepén álltak meg vizelni a turisták

Dán turisták Kínában (vizelés, turisták, kína, autópálya, )
Dán turisták Kínában (vizelés, turisták, kína, autópálya, )

A hat dán turista egy sanghaji autópályán kényszerítette megállása az autóbuszt, hogy megszabaduljanak a rengeteg sörtől.

A kínai internetezők felháborodással reagáltak az autópálya-felüljáró kellős közepén, egy beton elválasztó korlát mellett pisilő turistákat bemutató fényképre, miután az felkerült a népszerű kínai közösségi oldalra, a Weibóra. A fényképet készítő nő elmondása szerint a hat férfi vigyorogva könnyített magán az autópályán.

A fénykép alapján a rendőrségnek sikerült megtalálnia az azon látható buszt, amelynek sofőrje elmondta: a képen dán turisták láthatóak, akik a sanghaji Forma 1-es pályát nézték meg, és közben túl sok sört ittak – jelentette a kínai sajtó. A buszvezető állítása szerint a turisták kényszerítették, hogy megálljon az autópályán. „Még a kormányt is el akarták rántani, akár ütközés is lehetett volna a vége” – mondta el a sofőr a rendőrségnek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hat dán turistát azonosították-e a kínai hatóságok, és azt sem, milyen büntetésre számíthatnak. A kínai internetezők mindenesetre példás büntetést szeretnének látni a külföldiekkel szemben, és felháborítónak tartották, amit műveltek.

A felháborodással kapcsolatban a Shanghaiist feltette az idevágó, szarkasztikus kérdést: hát nem tudják ezek a külföldi turisták, hogy csak a helyieknek szabad az utcára pisilniük és kakilniuk?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik