Nagyvilág

Halálbrigád tört be egy indonéz börtönbe

francia kommandó (francia kommandó, katonai helikopter)
francia kommandó (francia kommandó, katonai helikopter)

Nem szöktetni mentek, hanem igazságot szolgáltatni.

Jól kiképzett fegyveresek csoportja hatolt be egy börtönbe szombaton az indonéziai Yogyakarta körzetében, s kivégzett négy foglyot, akiket a hatóságok egy kommandós elitalakulat tagjának megölésével vádoltak – jelentette a helyi média.

A támadók nem sokkal éjfél után berobbantották a Sleman városában lévő Cebongan börtön kapuját, majd 17 álarcos fegyveres a levegőbe leadott lövések után benyomult a börtönbe. A támadók rákényszerítették a foglárokat, hogy kinyissák az érintett cellákat, ezt követően a négy keresett foglyot kirángatták a cellákból, automata fegyvereikkel agyonlőtték őket, majd dolguk végeztével távoztak a börtönből – mondta el Sabar Rahardjo dandártábornok, a rendőrség parancsnoka.

A rendőrparancsnok szerint “minden nagyon professzionálisnak tűnt”. “Az egész akció öt percig tartott” – mondta.

Djoko Suyanto, az indonéz kormány politikai, jogi és biztonsági ügyeket koordináló minisztere a tettesek haladéktalan kézre kerítését és bíróság elé állítását követelte.

Rahardjo dandártábornok szerint a gyilkosság nyilvánvaló válasz volt arra, hogy kedden egy yogyakartai kávézóban megölték a hadsereg hírhedt Kopassus kommandójának egyik tagját. Az ottani támadás négy elfogott elkövetőjével végeztek most a Cebongan börtönbe behatoló fegyveresek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik