Nagyvilág

Megmérgezte szüleit, hogy nyugodtan játszhasson

Kínai netkávézó (kína, internet, kávézó, )
Kínai netkávézó (kína, internet, kávézó, )

Szülei egyre inkább tiltani akarták az internetes játékoktól, ezért úgy döntött, kórházba juttatja őket.

A kínai középiskolás nem akarta megölni a szüleit. Csak azért rakta bele az ételükbe a családi otthonban talált rovarirtót, hogy apja és anyja kórházba kerüljön, és annyit játszhasson kedvenc internetes játékaival, amennyit csak szeretne – írta a Tech In Asia. Földművelésből élő szülei ugyanis egyre nagyobb aggodalommal nézték, hogy csemetéjük milyen sok időt – gyakran egész éjszakákat – töltött el egy netkávézóban, és egyre inkább korlátozták játékidejét.

A Li Tao nevű gyerek aznap is elszökött otthonról játszani, amikor a mérget belerakta szülei ételébe. Amikor hazaért, látta, hogy teljesült kívánsága. Szülei kórházban voltak. Li szerencsétlenségére azonban a méreg túl erősnek bizonyult, így apja és anyja is belehalt a mérgezésbe. A játékfüggő fiatalt végül 15 évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Bár az eset 2008-ban történt, az arról szóló beszámolók ezen a héten kerültek be a kínai sajtóba, és még a net- és játékfüggőséget egyre komolyabban vevő kínai kommunista párt hivatalos lapja is részletesen foglalkozott vele. A Tech In Asia cikke szerint egyértelműen figyelmeztetésnek szánták a történetet a fiatalok számára, hogy ne fordulhasson elő ilyen többet.

A kínaiaknak úgy tűnik szüksége is van a hasonló, óvatosságra intő hírekre. Idén már bekerült a hírekbe egy 14 éves, aki azért mérgezte meg családját, mert nem hagyták eleget az internet előtt ülni, egy férfi pedig megölte egy netkávézó tulaját, és annak feleségét, majd felgyújtotta az épületet, mert játék közben megszakadt a netkapcsolat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik