Nagyvilág

Egy aprópénz állította meg a szupervonatot

Shinkansen (japán, gyorsvonat, shinkansen, )
Shinkansen (japán, gyorsvonat, shinkansen, )

Egy darab tízjenes fémpénz miatt kellett kiüríteni és lecserélni egy szupergyorsvonatot Japánban.

Az eset a tokiói főpályaudvarra Oszaka városából érkezett gyorsvonaton történt, amikor a háromszáz kilométer per órás sebességre is képes szerelvény begurult az állomásra. A kalauz éppen a szerelvény végén lévő mozdonyban ülve számolta az utasoktól beszedett pénzt, amikor egy apró tízjenes pénzdarab kigurult a tárcájából, és beleesett a gázkar és a műszerfal közti, nagyjából 2 centiméteres résbe, ahonnan sehogy sem tudták kipiszkálni – írta a RocketNews24.

A közben az állomásra beérkezett vonatra már fel is szálltak az utasok, akik Hakata városába akartak eljutni. A vonatnak 17 perccel a beérkezés után kellett volna továbbindulnia, de a vasúttársaság úgy döntött, hogy a gázkarnál lévő pénzdarab veszélyforrást jelent, ezért a szerelvényt kivonták a forgalomból. Ahogy a RocketNews fogalmaz: a 400 méter hosszú, 715 tonnás vonatot egy 2,4 centiméteres fémpénz állította meg.

Az utasoknak azonban nem kellett késést elszenvedniük. A JR Central nevű vasúttársaság gyorsan leszállította a kocsikban lévő, Hakata felé utazó 1100 utast, és gondoskodtak egy helyettesítő vonatról, ami 16 perccel később már fel is szedte a leszállított embereket, és elindult Hakata felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik