Nagyvilág

Halálra zúzta a lift a fülke tetején alvó hajléktalant

Lift (lift, )
Lift (lift, )

Nagyon rossz helyet választott magának alvóhelynek egy amerikai férfi, aki így Darwin-díjra érdemes halált halt.

Az amerikai hajléktalan San Francisco egyik metrómegállójánál ágyazott meg magának az egyik lift tetején, a liftaknában – jelentette a helyi sajtó. A férfi csak azt nem számította ki, hogy mennyi hely van a liftakna teteje és a fülke között, amikor a lift a legmagasabb pontjára ér.

A férfi holttestét azután találták meg, hogy a metró egyik utasa a lifttel felment a legfelső emeletig, ahol a lift beszorult. Az utas a rendőröknek elmondta: előbb egy reccsenő hangot, majd egy erős sikoltást hallott, mielőtt a fülke megállt. A holttestet több órán át tartó munkával tudták kiszabadítani. Mellette személyes tárgyakat és egy rögtönzött alvóhelyet találtak.

Azt nem tudni, hogy a hajléktalan férfi hogyan tudott bejutni az aknába és a fülke tetejére. A metrórendőrség azt kizárta, hogy a szellőzőkön keresztül mászott be. Másik lehetőség, hogy egy liftajtót szétfeszítve mászott be az aknába, ahol létrák segítik a mozgást, de a rendőrök szerint az ajtó szétfeszítéséhez speciális szakértelem szükséges. A harmadik, egyben legvalószínűbb lehetőség az, hogy a fülke tetején lévő csapóajtót használta, ahhoz viszont valakinek a segítségére volt szüksége.

Mi mindenesetre jelölnénk is a szerencsétlenül járt férfit a hülyeségből fakadó halálesetekért járó Darwin-díjra, hiszen még komolyan meg is kellett küzdeni azért, hogy végzetes csapdába kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik