Nagyvilág

Kirúgták a cápaverő nagypapát

fehércápa (cápa, )
fehércápa (cápa, )

Munkaadójának az nem tetszett, hogy betegszabadsága közben mentette meg több kisgyerek életét.

Januárban mi is írtunk arról a 62 éves walesi férfiről, aki ausztráliai nyaralását megszakította, hogy puszta kézzel bánjon el egy sekély vízbe tévedt cápával. Nos, munkaadója e cselekedetét elbocsátással értékelte.

Paul Marshallsea és felesége, Wendy egy non-profit szervezet alkalmazásában állnak álltak, a problémát pedig az okozta, hogy munkahelyi stresszre hivatkozva kivettek két hónap betegszabadságot.

Munkaadója mindezek alapján úgy érzi, átverték. “Miközben alkalmatlannak vallottad magad a munkavégzésre, ahhoz elég jól voltál, hogy kiutazz Ausztráliába és – a világsajtóban megjelent felvételek alapján – a farkánál fogva megküzdj egy cápával” – áll az írásbeli indoklásban.

Marshallsea azonban állítja, hogy a munkahelyi stressz valódi volt és épp orvosa javaslatára ment Ausztráliába. “Ha aznap nem mentem meg azokat a gyerekeket, ma a feleségemnek és nekem még lenne munkánk” – nyilatkozta az Independent című lapnak. “Most hol szerezzek állást? Nem túl nagy a cápabirkózók iránti kereslet a [walesi] Merthyr Tydfilben” – tette hozzá némi keserédes humorral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik