Nagyvilág

Ezer disznótetemre bukkantak az ivóvízben

Sanghaj-disznok(960x640).jpg (disznótetem, folyó, )
Sanghaj-disznok(960x640).jpg (disznótetem, folyó, )

Több mint 1200 döglött sertésre bukkantak a hatóságok az elmúlt napokban a Sanghaj fő ivóvízforrásaként szolgáló Huangpu-folyóban - számolt be az esetről a helyi média.

A tetemek napokig lebegtek a folyóban, a hatóságok a hétvégén kezdték eltávolítani onnan őket. A Hszinhua hírügynökség értesülései szerint az állatok a kelet-kínai metropolisszal határos Csöcsiang tartományból származhatnak, az ezzel kapcsolatos vizsgálatok jelenleg is folynak.

A kimúlt disznókra a város nyugati, Szungcsiang kerületében találtak rá, az interneten és mikroblogokon keringő képek tanulsága szerint a folyópart egyes részein több tucatnyi, már bomlásnak indult, a beszámolók szerint erős szagot árasztó tetem is fekszik.

A kínai központi televízió, a CCTV riportja szerint a betegség miatt megdöglött állatok folyóba dobása általános gyakorlat a vidéki területeken, az “állandó jelleggel, minden nap” megtörténik. Helyi híradások szerint akár több ezer disznótetem felbukkanása is várható, mivel a Sanghaj felett fekvő Csiaszing városban az elmúlt két hónapban 18 ezer disznó döglött meg valamilyen betegség miatt.

A sanghaji vízügyi hatóságok közben igyekeztek megnyugtatni a lakosságot, hogy az eset nem befolyásolta a helyi ivóvíz minőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik