Nagyvilág

Kilenccentis hajcsomó egy kislány gyomrában

kínai kislány (kínai kislány)
kínai kislány (kínai kislány)

A tízéves kínai kislány kétéves kora óta ette a haját. Ezt szülei is tudták, de nem tettek semmit.

A Kína keleti részén lévő Csiangszu tartományban élő lányt csak azután vitték kórházba szülei, hogy a kislány egyre többször hányt evés után, és kezdte elveszíteni étvágyát – írta a nanfang.com. A Niu Niu nevű lányt kezelő orvosok hamar megtalálták a probléma forrását, amikor gyomortükrözést hajtottak végre a gyermeken. Gyomrában ugyanis egy nyolc-kilenc centiméter átmérőjű, a beszámoló szerint kőkemény hajcsomót találtak.

A kislány anyja egy helyi televíziónak elmondta: Niu Niu kétéves korában szokott rá arra, hogy a haját rágja és egye. Ez a szokása akkor volt a legrosszabb, amikor az általános iskola második és harmadik osztályában olvasni tanult – mondta el az anya.  A hajevés miatt évekig semmi baja nem volt a lánynak, aki csak tavaly kezdte el érezni a gyomrában összegyűlt hajszálak hatását.

A lányt kezelő egyik orvos elmondta, hogy több módszert is kipróbáltak a hajszálak eltávolítására, és arra figyelmeztette a szülőket, hogy miután a lány kikerül a kórházból, nagyon vigyázzanak arra, hogy többet ilyet ne tegyen. A hajat ugyanis nem képes megemészteni az emberei szervezet. Bár erre a család már biztosan rájött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik