Nagyvilág

Véletlenül az egészséges heréjét operálták le

A műtéti beavatkozás után negyven perccel jöttek rá az orvosok, hogy tévedésből a férfi egészséges heréjét sikerült leoperálniuk.

Nem kis sokkot élhetett át az a rákos férfi, akinek az egészséges heréjét távolították el a szakorvosok. Nem akarok ítész lenni ez ügyben, pláne, hogy semmilyen szaktudással nem rendelkezem semmilyen orvosi témával kapcsolatban, de a bal és jobb oldalt azért stabilan meg tudom különböztetni, még ha legédesebb álmomból felvernek, akkor is. Ám úgy látszik Angliában, Salisbury városában más a helyzet.

A férfi jogosan viszi perre az ügyet, kártérítést követelve. Amúgy sem kis trauma, ha ilyen súlyos betegséggel diagnosztizálják az embert, amit csak tetéz, hogy a műtéti beavatkozás során megfosztják egyik férfiúi drágakövétől. Ez utóbbit a műhibának áldozatul esett férfinak kétszer is át kellett élnie. A felismerésről nem is beszélve, amikor a tévedésre fény derült.

A brit állami egészségügyi szolgálata őszinte sajnálatát és bocsánatkérését fejezte ki. Már el is végezték az üggyel kapcsolatos vizsgálatokat, melyek fényében azonnali változtatásokat fognak bevezetni az ilyen műtéti eljárások terén.

A mérhetetlen stressz és feszültség, amit a férfinak el kellett viselnie, nem könnyítette meg feldolgozni azt a tényt, hogy a jövőben már nem lehetnek saját gyerekei. Ezért hát a per és a kártérítés reménye – írja a Mirror.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik