Nagyvilág

Itt a legújabb táncőrület!

Különösebb tánctudást nem igényel, csak ide-oda kell dobálni karunkat, néhol heves csípőmozdulatokkal szexet is imitálhatunk, ha épp kedvünk tartja, de ennél többről aztán tényleg nem szól a Harlem Shake néven elhíresült mém.

Bauer, eredeti nevén Harry Rodrigues, aki amúgy egy producer az Egyesült Államokban, még 2012 augusztusában töltötte fel „Harlem Dance” című szerzeményét, mely mostanra, 2013 februárjára vált egy 30 másodperces mém alapjává. A videók elején egy nagyobb társaságban egy maszkos személy egyedül nyomja a Harlem Shake-et, míg a többiek ügyet sem vetnek rá, majd a számban történő hirtelen váltásra az egész csapat őrületes buliba csap át. Ennyit tud, de ezt stabilan. A mémet az alábbi felvétel indította útjára, ahol négy latexruhába öltözött egyén műveli a fentiekben már leírt koreográfiát.

A tánc eredetét nézve a Harlem Shake egy létező táncstílus a messzi nyolcvanas évek New Yorkjából. Meglepő módon Harlemből származik. Ha nagyon akarjuk, akkor az alábbi linken egy szimpatikus úriember megmutatja, hogy is kell ezt jól csinálni. Ám ennek köze sincs a mára kialakult mémhez, hisz most már bőven elegendő eszetlenül rázni kontrolálatlan felsőtestünket, mintha végtagjaink csak torzók lennének. De, hogy érezzük a helyzet komolyságát és azt, hogy alig egy pár hét alatt hova nőtte ki magát a Harlem Shake, megmutatjuk a norvég hadsereg produkcióját, mert ők aztán értik a humort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik