Nagyvilág

Facebookos profilképe miatt rontottak rá a zsaruk

Fegyveres rendőrök kommandóztak egy férfi házában, mert facebookos profilképén egy aknavetőt láttak. Mint kiderült, a halálos fegyvernek vélt tárgy nem más, mint egy akciófigurához tartozó fröccsöntött kiegészítő.

Angliában történt az eset, hogy Ian Driscoll egy barátjánál látta meg azt az akciófigurát, ami úgy nézett ki, mint saját maga kicsinyített mása, ezért nem is habozott lefényképezni és Facebook-profilképének beállítani. Neki nem, de másoknak szemet szúrt, hogy a kép hátterében egy fegyver is található, ezért értesítették a rendőrséget, akik kimentek a házhoz, hogy a halálos fegyverről érdeklődjenek. Ekkor aztán kiderült, hogy a fotón egy fröccsöntött aknavető látható.

Ian szerencsére otthon tartózkodott, amikor a fegyveres rendőrök bekopogtattak hozzá, mert így nem kellett berúgniuk az ajtót és erőszakkal behatolniuk. Kisebb sokkot kapot és teljesen lefagyott, amikor az öt rendőr megjelent nála.

(Foto: Facebook)

A fényképet megnézve kicsit feleslegesnek érezhetjük a nagy hajcihőt, hisz a figura mellet több életnagyságú tárgyat is találhatunk, mint mondjuk egy távirányítót vagy egy játékkonzolt. Szerencsére sikerült tisztázni a félreértést, így Ian már a rendőrökkel együtt nevethetett az eseten. A férfi december 7-én posztolta a képet, a rendőrök január 28-án kopogtattak az ajtaján.

A gloucestershire-i rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a hozzájuk beérkezett információnak teljesen hitelt adva, az előírtaknak megfelelően kezelték az esetet. Hozzátette, hogy szerinte ez az eset nem fogja csökkenteni ázsiójukat a közösség szemében, hisz akár valódi fegyverről is szó lehetett volna. A helyszínre kiszállt rendőrtisztek is alátámasztják, hogy sokkal jobb ilyen esetekben is kimenni, mint a közösségi hangulatot rosszra fordítva, nem cselekedni semmit – írja a Mirror.

Nálunk is volt már hasonló eset, amikor a TEk bejelentés alapján kiszállt a Budapest Műszaki Eegyetemhez. Itthon a történet úgy ért véget, mint tudjuk, hogy a jó magyar humornak hála, mém lett az esetből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik