Nagyvilág

Szemcseppnek hitte a ragasztót

szemcsepp (szemcsepp)
szemcsepp (szemcsepp)
Igen, pontosan az történt ezek után, amit sejteni lehet.

A 22 éves kínai lány családja meglátogatására utazott testvérével egy zsúfolt éjszakai vonaton, amikor érezte, hogy nagyon kiszáradt a szeme. Gyorsan benyúlt táskájába, ahonnan elővette a kicsi műanyag flakont, és az abban lévő folyadékot a szemébe csepegtette. Az azonnal érzett erős égető fájdalom után hamar rájött arra, hogy nem a szemcseppjét, hanem műköröm-ragasztóját nyomta bele a jobb szemébe – írta a RocketNews24.

Ahogyan azt várni lehet, a szupererősként hirdetett ragasztó azonnal összetapasztotta a szemhéját. A ragasztó használati utasítása nem segített a probléma megoldásában, abban ugyanis az állt, hogy a ragasztót acetonnal lehet feloldani. Az viszont szintén nem tesz túl jót a szemnek.

A Li Mej Feng nevű egyetemista lány és testvére hiába szólt a kalauznak, közölték velük, hogy a vonaton nem tudnak a problémával mit kezdeni, és várnia kell, amíg megérkeznek a vasútállomásra. Addig a lány vízzel öblögette a szemét, amivel csak annyit sikerült elérnie, hogy az égető fájdalom valamennyire tompult, de szemhéja továbbra is össze volt ragadva.

A lányt mentőautó várta, amikor megérkeztek Csungking város vasútállomására, és gyorsan kórházba szállították, ahol sikerült megszabadítani szemét a körömragasztótól. A japán lapban megjelent beszámoló szerint teljesen rendbejött.

2010-ben egy amerikai asszony járt hasonlóan, aki a helyi szokásoknak megfelelően pert is indított a szemcsepp és a pillanatragasztó gyártója ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik