Nagyvilág

Szíriai lett az arab világ szépe

Békét kért a győztest.

Szíriai lány lett az arab világ szépe Kairóban: a hatodik alkalommal megrendezett versenyen tizenegy ország tizenhat képviselője indult.

“Hazámnak ajánlom ezt a diadalt, remélem, tudok segíteni a harcokat megszenvedő gyerekeken és civileken” – mondta a győztes Nadin Fahd, miután megkoronázták. Megjegyezte, várja, hogy Szíriában normalizálódjon a 2011 márciusa óta, a Bassár el-Aszad elnök rezsimje elleni felkelést követő feszült helyzet.

Húsz százalék

A hétfő este zárult versenyen egyiptomi, jemeni, tunéziai, algériai, libanoni, iraki, jordániai, marokkói, szudáni, szomáliai szépségek vettek részt, az esemény számos politikust, művészt, hírességet vonzott az arab országokból.

Az arab világ szépét 2007-ben választották meg először, de 2011-ben elmaradt a verseny a térségben zajló forradalmak, az arab tavasz miatt. A zsűri elnöke szerint a hölgyek megjelenése csupán húsz százalékot nyomott a latban, sokkal többet jelentett műveltségük, kommunikációs képességük és stílusuk.

A szíriai szépségkirálynő mellé egyiptomi, tunéziai, iraki és szomáliai udvarhölgyeket választottak.

A hírügynökségek kiemelik a verseny szomáliai résztvevőjének szavait: “A hosszú évek óta éhínségtől és járványoktól gyötört drága hazámnak ajánlom ezt a címet, bárcsak segíthetnék leküzdeni a bajokat és élelmet szerezni a gyerekeknek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik