Nagyvilág

Ezrek kértek halált egy indiai lány megerőszakolóira

Vízágyúkat és könnygázt is bevetett az indiai rendőrség szombaton Újdelhiben tüntetők ezrei ellen, akik halált követeltek egy diáklány csoportos megerőszakolóira

.A 23 éves diáklányt az indiai fővárosban, egy autóbuszon erőszakolta meg a múlt vasárnap hat férfi, köztük a busz vezetője, amikor a gyanútlan lány és kísérője felkéredzkedett a járműre. A tettesek kísérőjét, majd őt is brutálisan összeverték egy vasrúddal, és kilökték az áldozatokat a forgalomba. 

A csoportos erőszak miatt hatalmas felháborodási hullám öntötte le Indiát: az utóbbi napokban számos nagyvárosban tartottak tiltakozó megmozdulásokat, követelve a nők fokozottabb védelmét, az erőszaktevők kivégzését.

A diáklány megerőszakolóit a rendőrség már elfogta, a hatóságok szerint életfogytig tartó börtönnel sújthatják őket. A kormány bejelentette, hogy kampányt indít a nők védelme érdekében, a belügyminiszter pedig közölte: fokozni fogja a rendőri jelenlétet Újdelhi közterületein, főképpen az éjszakai órákban.

Szombaton a tüntetők – akik Igazságot akarunk! Védjétek meg Indiát és a nőket! Akasszátok fel az erőszaktevőket! feliratú transzparensekkel tiltakoztak – megpróbáltak bejutni Újdelhiben, az elnöki palota körül lezárt területre, ahonnan a biztonsági erők kiszorították őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik