Nagyvilág

Meghátrálásra kényszerítették Orbánt

A magyar diákok erősebbek, mint az IMF – írja a Bloomberg.

A diákok meghátrálásra kényszerítették az eddig minden kormányzati intézkedést átverő Orbán Viktort. Ráadásul Orbán diákvezetőként csinálta ugyanezt a kommunisták ellen a rendszerváltás idején. A tüntetések fordulópontot jelenthetnek a kormány népszerűségében is – írja csütörtöki cikkében a Bloomberg.
Az amerikai portál emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor gazdasági szabadságharcot hirdetett az IMF ellen, kétharmadot szerzett, és bevezette Európa legmagasabb bankadóját. Most viszont váratlan ellenfelekbe ütközött: tinédzserekbe és egyetemistákba, akik többezres megmozdulásaikkal elfoglalták az utcákat a felsőoktatási keretszámok megvágása miatt. Orbán erre tegnap meghátrált, hiszen bejelentették, nem csökkentik a keretszámokat.

Orbánnak nem sikerült megállítania a tüntetőket, akik tovább folytatták a tiltakozásokat, immár a Lánchíd elfoglalásával. Ezen a héten már orvosok, tanárok és művészek is csatlakoztak a megmozdulásokhoz, amelyek akár országos tiltakozássá fajulhattak volna – írja a Bloomberg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik