Nagyvilág

Hatalmas dugó Oroszországban

moszkvai tél (havazás moszkvában, )
moszkvai tél (havazás moszkvában, )

Hetven kilométer hosszú dugóban toporogtak az autósok szombaton is Oroszország egyik legfontosabb autópályáján, amely Szentpétervárt köti össze Moszkvával.

A Rosszija elnevezésű, M10-es jelzésű fő közlekedési útvonalon előbb a havazás, majd az ónos eső nehezítette meg a közlekedést. A dugó már pénteken kialakult Moszkvától mintegy 260 kilométerre, mivel az autópálya-felügyelet nem kezdte el idejében az úttest megtisztítását.

Tver városát is elzárta fél napra a külvilágtól az országos főútvonalon kialakult dugó. A településre szombat kora délután már bejutottak az élelmiszert szállító teherautók. A hatóságok azonban nem oldották fel a pénteken meghirdetett rendkívüli helyzetet.

Az M10-esen szombat reggelre részben ugyan megindult a forgalom egy-egy sávon Moszkva, illetve Szentpétervár felé, de a haladás továbbra is nagyon lassú. A közlekedési rendőrök szerint a türelmetlen gépkocsivezetők is tehetnek a hatalmas dugóról, mivel a sikertelen előzési kísérlettel elfoglalják a szemközti sávot, megbénítva a haladást. Emellett a csúszós úton több teherautó is eltorlaszolta a forgalmat.

A Moszkvától északkeletre eső Tverszkaja megyén át vezető M10-es autópályáról most mellékútvonalakra terelik a forgalmat. A katasztrófavédelem egészségügyi ügyeletet szervezett, üzemanyagot szállít a dugóban rekedt gépjárműveknek, valamint katonai konyhát, melegedőket állítottak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik