Nagyvilág

Ülve kéne pisilniük a férfiaknak?

vécé (vécé)
vécé (vécé)

Leszoktatná az állva vizelésről a férfiakat Tajvan környezetvédelmi minisztere. Tisztább vécékre vágyik.

Elege lett a nyilvános illemhelyeken szétfröccsenő vizeletcseppekből és tócsákból, és arra akarja rávenni a tajvani férfiakat Stephen Shen, hogy ülve végezzék el kisdolgukat, mint a nők – jelentette a BBC. A környezetvédelmi miniszter szerint ezzel a módszerrel javítani lehetne az illemhelyek tisztaságán.

A minisztérium ugyan folyamatosan ellenőrzi a nyilvános vécéket, és nagy többségük magas osztályzatokat kap, „néhány még mindig szagos a szétfröccsenő vizelet miatt” – közölték minisztériumi tisztviselők, akik Svédországot és Japán hozták fel, mint követendő példát.

A minisztérium ezzel kapcsolatban közölte: Japánban a férfiak harminc százaléka ülve végzi kisdolgát (itt meg kell jegyeznünk, hogy a hagyományos japán ruhákban nem is lehet másként csinálni, csak leguggolva vagy ülve).

(Egy kínai múzeum kiállításán)

Svédországban pedig a Baloldali Párt (Vänsterpartiet ) tagjai akarták betiltani júniusban az állva vizelést Sörmland település önkormányzati épületében – írta a Local. A párt szerint amellett, hogy az ülve vizelés higiénikusabb, még hatékonyabb is, és kímélőbb a prosztatához.

A BBC beszámolója szerint a tajvani felvetés éles vitát váltott ki az interneten, ahol főleg a nők támogatták az elképzelést. Az online fórumokon sok férfi persze kifigurázta az ötletet, egyebek mellett azt javasolva a miniszternek, hogy kezdjen el szoknyát hordani.

Az ülve pisilést túl nőiesnek érző férfiak azonban talán elgondolkodnak a dolgon, ha figyelembe veszik a svéd párt egyik indokát. Elmondásuk szerint ugyanis kísérletek bizonyítják: az ülve pisilés jobb szexuális élethez vezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik