Nagyvilág

Amerikai diplomatákat sebesítettek meg Mexikóban

Lövések sebesítettek meg két amerikai követségi munkatársat egyelőre tisztázatlan körülmények között Mexikóban - közölte pénteken a mexikói haditengerészet.

Az első beszámolók szerint a diplomaták páncélozott autójukon utaztak a fővárostól délre egy vidéki úton egy támaszpont felé, amikor rájuk lőttek, és üldözőbe vette őket egy fegyveresekkel megrakott jármű, amelyhez azután három másik is csatlakozott. A lövöldözésre egy szövetségi rendőrségi járőr a helyszínre sietett, és maga is tüzet nyitott, majd erősítést kért, mire katonák is megjelenek a környéken.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a lövései sebesítették meg a két követségi munkatársat, akiket kórházba szállítottak. Életük nem forog veszélyben. Felületes sérülést szenvedett a mexikói haditengerészet velük utazó titkársági alkalmazottja is, aki a saját alakulataiktól kért segítséget.

Az amerikai nagykövetség nem közölt részleteket, sem azt, hogy kik a sérültek. Mexikói kormányforrás szerint nem a kábítószer-ellenes hivatal (DEA) vagy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik