Nagyvilág

Denveri ámokfutó – mégsem robbant a lakás

denveri-gyilkos-háza (denveri lövöldöző háza)
denveri-gyilkos-háza (denveri lövöldöző háza)

A tűzszerészeknek sikerült hatástalanítaniuk a James Holmes lakásában fölhalmozott robbanószerkezeteket.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakembereinek egy egész napi munkájába telt, mire egy robot segítségével hatástalanítani tudták a gyújtózsinórok, robbanószerkezetek és gyúlékony vegyi anyagokat rejtő tárolók bonyolult rendszerét. Néhány kisebb ellenőrzött robbantást is végrehajtottak, miután előzőleg a környéket kiürítették, és lezárták. Vasárnap minden lakó visszatérhet.
Az ámokfutó, James Holmes úgy időzítette a hifijét, hogy az hangos zenét kezdjen játszani az éjszaka közepén. Arra számított, hogy a zajra összecsődül a szomszédság, és kihívják a rendőrséget, amely behatol a lakásba. Ekkor léptek volna működésbe a robbanószerkezetek.
Obama meglátogatja az áldozatok családtagjait

Két nappal a 12 halálos áldozatot követelő mészárlás után Colorádóba utazik az amerikai elnök. Barack Obama a tragédia helyszínén találkozik az áldozatok családtagjaival és a városvezetéssel. A demokrata párti politikus a mészárlás hírére pénteken megszakította floridai kampánykörútját, és ugyanígy tett republikánus kihívója, Mitt Romney is.

Neten keresett szexet a tömeggyilkos?

A rendőrség azt gyanítja, hogy az egyik népszerű szextárskeresőn egy vörös hajú férfi azonos a tömeggyilkossal, aki elfogásakor azt mondta, ő Joker a Batmanből. A szextárskeresőn „Classic Jimbo”-nak hívta magát, alkalmi szexet keresett, és egy alkalommal azt kérdezte leendő partnerétől, meglátogatja-e a börtönben.

Az ámokfutó, a 24 éves James Holmes közép-európai idő szerint péntek reggel válogatás nélkül lövöldözni kezdett egy multiplex moziban az új Batman-film vetítésén. Tizenkét embert – köztük egy hatéves gyereket – megölt, 58 másikat megsebesített. A sebesültek közül heten szombat este még kórházban voltak, négyen közülük az intenzív osztályon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik