Nagyvilág

Halálos túszdráma Németországban

Kilakoltatás közben túszul ejtett és megölt négy embert, majd magával is végzett egy férfi szerdán a németországi Karlsruhéban.

A helyi ügyészség szerint az 53 éves munkanélküli férfi előre eltervezett módon “valósággal kivégezte” áldozatait. Tettének indítéka az lehetett, hogy úgy érezte, a lakás elvesztésével összeomlott az élete.

A társasházi lakásnál korán reggel egy bírósági végrehajtó, egy lakatos, egy szociális munkás és az ingatlan új tulajdonosa jelent meg. A férfi beengedte őket a lakásba, majd fegyvert fogott rájuk. A végrehajtót két lövéssel megsebesítette, a lakatost pedig arra kényszerítette, hogy kötözze meg a többieket.

Amikor a lakatos menekülni próbált, az elkövető több lövéssel leterítette. Ezt követően a végrehajtót és az új tulajdonost lőtte fejbe, viszont a szociális munkást elengedte. A lakásban tartózkodó élettársát, az ingatlan korábbi tulajdonosát lelőtte, végül felgyújtotta a padlószőnyeget és maga ellen fordította fegyverét.

Mindez a délelőtti órákban történt. A rendőrség időközben lezárta és kiürítette a környéket. A terrorelhárítók dél körül rohamozták meg a lakást, mert füstszagot éreztek. Az ingatlanban már csak a holttesteket találták meg. A férfinál két pisztoly, két puska, egy kézigránát és sok lőszer volt – közölte az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik