Nagyvilág

Visszatérésén dolgozik a 36 éve eltűnt jazz-zenész

Visszatérésén dolgozik a halottnak hitt amerikai jazz-zenész: Giuseppi Logan egykor ünnepelt csillag volt, aztán 36 évre eltűnt, még halottnak is nyilvánították, majd egy New York-i parkban zenélve ismerték fel a műfaj jó ismerői.

A most 76 éves Logant a Tompkins Square Parkban fedezték fel három évvel ezelőtt. Jelenleg visszatérésén munkálkodik: az ősz szakállú jazz-zenészt a Mad King Edmund együttes segíti vissza a színpadra a Giuseppe Logan Project révén.

A zenész az 1960-as években kezdte pályafutását, elkönyvelhetett néhány szép sikert lemezei révén, de újra és újra meggyűlt a baja a kábítószerekkel – idézte fel a The New York Times című lapnak adott interjújában. Elvesztett mindent, beleértve a családját, a pénzét és a felkéréseit. Többször elterelésen vett részt, sokáig a Virginia állambeli Norfolk utcáin tengette életét, majd visszatért New Yorkba.

A nagyvárosban padokon vagy hajléktalanotthonokban aludt, napközben viszont szenvedélyének hódolva jazzt játszott a nagyváros parkjaiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik