Nagyvilág

Pert nyert a vulkáni hamufelhő miatt kirúgott magyar Írországban

Ezer eurós kártérítést kapott egy magyar férfi, akit az izlandi vulkánfelhő okozta késése miatt jogtalanul bocsájtott el írországi munkaadója.

A most 36 éves Takács György 2010-ben kivett kéthetes szabadsága pont aznap ért véget, amikor egy Izlandon kitört vulkán hamufelhője miatt szinte teljesen leállt a légiközlekedés Európa felett. A férfinak április 14-én kellett volna visszaérkeznie Írországba, ahol egy lótenyésztéssel foglalkozó farmon dolgozott, de a hamufelhő miatt Magyarországon ragadt. Végül csak 16 nappal később ért vissza munkahelyére, ahol munkaadója közölte vele, hogy késése miatt ki van rúgva.

Takács pert indított munkaadója ellen Írországban, ahol egy munkaügyi bíróság megállapította, hogy az ír lótenyésztő jogtalanul bocsájtotta el a magyar férfit, és ezer eurós kártérítést ítélt meg Takács számára – jelentette az Irish Times. A bíróság a magyar férfit is elmarasztalta, amiért késéséről nem személyesen, hanem magyar kollégáin keresztül tájékoztatta munkaadóját, de ennek ellenére fenntartotta a jogellenes elbocsájtást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik