Nagyvilág

Telefonon járatják le Bugár Bélát

A szlovákiai magyar pártelnököt, Bugár Bélát lejárató telefonhívásokat kapnak választók Szlovákiában.

Rejtélyes telefonhívásokkal próbálnak lejárató kampányt folytatni a szlovákiai Híd/Most párt elnökével, Bugár Bélával szemben – tudta meg a parameter.sk. A szlovákiai magyar lap szerint telefonon egy női géphang a magyarországi Rákóczi Szövetség nevében felmérés elkészítésére kérte fel a véltlenszerűen felhívott szavazókat, majd lejárató kampányba kezdett Bugár Bélával kapcsolatban.

A géphang többek között arra kérdez rá, hogy a hallgató szerint Bugár Béla tehet-e a 60 ezres népességfogyásról. A hívószámot nem lehet visszahívni, és a menürendszerben sem enged visszalépni. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy semmilyen ilyen jellegű szolgáltatást, felmérést nem rendeltek meg senkinél. A választásokkal kapcsolatban annyit tettek, hogy közvetítőkön keresztül egy levelet juttattak el a szlovákiai magyar iskolákba járó gyermekek szüleihez, melyben a választásokon való részvételre buzdították őket – szigorúan semmilyen párt nevét sem említve.

Bugár Béla a Paraméternek elmondta, hogy hasonló jelzéseket kaptak ők is. Nézete szerint az MKP részéről három éve hangoztatják a Híddal és annak politikusaival kapcsolatban, hogy árulók, és csak ennek a folyamatnak egy újabb lépcsőfokához értek el. Elszomorítónak tartja, hogy a programok ütköztetése helyett is csak gorillázás zajlik, miközben ők számtalanszor hangsúlyozták a kivizsgálás fontosságát és azért mindent meg is tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik