Nagyvilág

Nyolcévesen furikázott szülei kocsijával

Éjszakai autókázásra vitte el szülei terepjáróját egy nyolcéves új-zélandi fiú, akit végül egy televíziós riporter állított meg.

Nagy meglepetés érte a TVNZ új-zélandi televízió riporterét, amikor hétfő hajnalban elállta egy összevissza haladó autó útját. Lucas De Jong arra számított, hogy egy részeg sofőr fog előbukkanni a piros terepjáróból, de csodálkozására egy pizsamát viselő, könnyes szemű nyolcéves fiú szállt ki a volán mögül – jelentette az új-zélandi sajtó.

A furcsán közlekedő terepjárót helyi idő szerint hajnali öt órakor pillantotta meg a riporter Wellington belvárosában, ahogy vadul keresztülvágott egy úton, és kissé nekiütközött egy parkoló autónak. Amikor a jármű egy hotel parkolójánál félreállt, az újságíró elállta az útját, és nem sokkal később megérkeztek az időközben kihívott rendőrök is.

A kisfiú nagyjából egy kilométert tett meg szülei autójával. Elmondása szerint nagyjából tíz percig tartott éjszakai autókázása, amire azért indult el, mert nem tudott aludni, és a barátaival szeretett volna találkozni – írta a Stuff. A fiú a beszámolók szerint alig látott ki a járműből, és feltehetően félig állva kellett vezetnie, hogy elérje a pedálokat. Pár percig tartó autókázása alatt több parkoló járműnek is nekiment.

A fiút a rendőrök átadták szüleinek, akik akkor már értesítették a rendőrséget gyerekük eltűnéséről – közölte a TVNZ. A kisfiú sérülések nélkül megúszta a kalandot, és fiatal kora miatt az okozott károkért sem lehet felelősségre vonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik