Nagyvilág

Terrorfenyegetettség Thaiföldön

A Bangkokban tartózkodó amerikai polgárok ellen irányuló terrortámadás "valós veszélyére" figyelmeztetett pénteken az Egyesült Államok thaiföldi nagykövete.

Az amerikai képviselet egy péntek reggel kiküldött “sürgős üzenetben” tájékoztatta az amerikai állampolgárokat arról, hogy Bangkok turisták által látogatott részén külföldi terroristák merénylet végrehajtására készülnek”, ezért fokozott óvatosságra és a feltűnő viselkedés kerülésére intenek mindenkit a frekventált helyeken.

A közlemény további részletekről nem tájékoztatott. A bangkoki amerikai képviselet eddig még soha nem adott ki ilyen figyelmeztetést.

Őrizetben egy férfi

A thai hatóságok őrizetbe vettek Bangkokban egy libanoni férfit azt követően, hogy a helyi amerikai képviselet terrortámadás veszélyére hívta fel a thai fővárosban tartózkodó állampolgárai figyelmét.Egy magas rangú thai titkosszolgálati tisztségviselő pénteken elmondta, hogy az új év előtt Izrael figyelmeztette Bangkokot a terrorveszélyre. Mint közölte, az említett libanoni férfi, aki gyaníthatóan a Hezbollah szélsőséges libanoni csoport kötelékében áll, még csütörtökön került a hatóságok kezére, egy másik gyanúsított pedig már elhagyta az országot.

Chalerm Yubamrun thaiföldi miniszterelnök-helyettes pénteken hangsúlyozta: “Biztosítani akarom az embereket arról, hogy nincs miért aggódniuk. A rendőrség ura a helyzetnek és mindent ellenőrzése alatt tart.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik