Nagyvilág

Keresik Timosenko szexi utódját

Szemmel láthatóan Julija Timosenko méltó utódait keresi az ukrán ellenzék, szebbnél szebb hölgyeket „futtatva” a különböző televíziós politikai showműsorokban.

A vonzó arculat helyett inkább csinos arcokat keresnek az ukrajnai ellenzéki pártok a politikában járatlanabb választópolgárok meghódítása érdekében, miután eddigi közös vezérük, a vonzóan nőies Julija Timosenko volt miniszterelnök most már csaknem bizonyosan börtönben marad az idei parlamenti választásokig.

Alig beszél ukránul

Az utóbbi időben a legtöbbször Natalja Korolevszkaja, a Timosenko-tömb (BJuT) részét képező Ukrán Szociáldemokrata Párt (SZDPU) fotómodellnek beillő elnöke szerepel a tévéadásokban. A 36 éves, államigazgatási diplomával rendelkező hölgy, aki két gyermek édesanyja, minden helyzetben rendkívül talpraesetten, higgadtan és intelligensen nyilatkozik. Erős hátránya, hogy mindezt oroszul teszi, mivel az ukrán államnyelvben meglehetősen hiányos a jártassága, amivel nem vívja ki az ellenzék nemzeti oldalának rokonszenvét.

Oleszja Orobec, Natalja Korolevszkaja, Jevgenyija Timosenko – Vajon melyik lesz a befutó?

Vehemens szónok

Az ukrán ellenzék másik kiszemeltje a Timosenkóhoz hasonlóan harcos amazon benyomását keltő Oleszja Orobec. A 29 éves, kétgyermekes anya nemzetközi kommunikáció szakon végezte el a kijevi egyetemet, és kitűnően beszél angolul. Bár előzőleg több párt vezérkarát is erősítette, jelenleg pártonkívüliként erősíti az ukrán törvényhozás ellenzéki frakcióját. A szócsatákban meglehetősen vehemens, és szinte lesöpri a színről a vitapartnerét. Hátránya, hogy erősen szélsőségbe hajló nacionalista nézeteket vall, ami orosz anyanyelvű ellenzék körében kelt visszatetszést.

Angliában nevelkedett

Julija Timosenko hívei számára a legkézenfekvőbb az volna, ha vezérük 32 éves leánya, Jevgenyija (barátai Zsuzsának vagy Mókuskának becézik) venné át édesanyja szerepét. A hölgy bakfis korától Angliában nevelkedett. Ugyanott szerzett közgazdasági és jogi diplomát. Ukrajnába gyakorlatilag csak a 2004-2005-ös „narancsos” forradalom idején tért haza. Nem sokkal később férjhez ment Sean Carr brit rockzenészhez. Azóta nyilvánosan leginkább különböző motoros találkozókon láthattuk őket együtt.

A Timosenko elleni per idején Jevgenyija édesanyja egyik ügyvédjeként tűnt fel, és azóta sokat szerepel a híradóműsorokban. A BJutT befolyásos személyiségei állítólag gyakorta győzködik, hogy vállalja el a pártvezéri szerepet, amit azonban a lány eddig sorra határozottan visszautasított.Televíziós szereplései során meglehetősen határozatlan személyiségnek tűnt, aminek az is oka lehet, hogy a mamája elleni bűnvádi eljárás során állítólag megromlott a viszonya a férjével, sőt barátaik már azt is tudni vélik, hogy válófélben vannak. Közös gyerekük nincs. Ukrán nyelvtudását „eleminek” minősítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik