Nagyvilág

Rómában a nyílt utcán lövik le az embereket

Rekordot döntött az utcai erőszak Rómában. Legutóbb egy kilenc hónapos kislányt öltek meg egy rablótámadás közben.

Egy kínai kereskedő és kislánya esett áldozatául a Rómában történt újabb erőszakos bűncselekménynek. A külvárosi otthonába minden este tíz órakor hazatérő Zhou Zengre lakóháza kapujában támadtak rá az ott várakozó támadók, pénzváltójának és presszójának napi bevételét követelve. Először bottal ütlegelték, majd amikor a kínai kereskedő családját védve ellenszegült, tüzet nyitottak a 32 éves férfira, aki kezében tartotta a kilenc hónapos kislányát. Az apa és gyermeke a helyszínen meghalt, az anya megsebesült, kórházban ápolják.

Szemtanúk beszámolója szerint a két támadó olasz volt, és bukósisakot viselt. Rómát még az éjszaka rendőrkordonnal vették körül, és megkettőzték a járőrök számát. A hatóságok a Rómában élő, tízezer főre becsült kínai közösség reakciójától tartottak, de a gyilkosság helyszínén azonban feszültség helyett szolidaritás mutatkozott meg az itt élő kínaiak és olaszok között – számolt be a római sajtó. “

Most felesleges a külföldi bűnözést emlegetni, itt olaszok gyilkoltak – írták az olasz újságok, míg az olasz főváros alpolgármestere elfogadhatatlan barbárságként jellemezte a történteket. Az olasz fővárosban rekordot döntött az erőszak, de nem a bűncselekmények száma, hanem ezek súlyossága növekedett. 2011 januárjától számítva ez volt a 13. gyilkossággal végződő utcai bűncselekmény, amelyekben összesen harmincöt embert öltek meg.

Rómában a nyílt utcán lövik le az embereket – írták az újságok. Az olasz lapok szerint az erőszakos bűnözés megerősödése a hetvenes években Rómát uraló Banda della Magliana bűnszervezet korát idézi. Az olasz főváros területét a szicíliai maffia, a nápolyi camorra és a calabriai ndrangheta ismét megpróbálja felosztani maga között és a klánok közötti küzdelemben.

Róma a senki földjévé vált, ahol se a maffia, se a hatóságok nem tudnak rendet tenni, és kevés pénzért is lehet embert ölni – írta az Il Messaggero.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik