Nagyvilág

Százakat ölt meg a Fülöp-szigeteki vihar

Több mint 650 halottja van a szigetországra lecsapott heves trópusi viharnak. Az eltűntek száma több mint nyolcszáz.

A Fülöp-szigeteki kormány közlése szerint majdnem 143 ezer embert érintett a Washi nevű trópusi vihar pusztítása az ország déli részén található Mindanao szigetén. A heves esőzések után történt villámárvizek és földcsuszamlások helyi idő szerint péntek este pusztítottak a területen, amikor az emberek otthonaikban aludtak. Egy televíziós felvételen látni lehetett, ahogy egy család kétségbeesetten az ablakon át menekül elárasztott otthonából.

A Fülöp-szigeteki katasztrófavédelem hétfői adatai szerint 684, a Vöröskereszt közlése szerint pedig 652 ember halt meg a természeti katasztrófában, és nyolcszázan eltűntek. A két leginkább érintett városban megkezdték az áldozatok tömegsírba temetését, mert a holttesteket már nem tudják biztonságosan tárolni. A területen hiány van koporsókból és hullazsákokból, a túlélőknek pedig alig van már hely az evakuációs központokban, amelyekbe a kormány adatai szerint 45 ezren költöztek be.

Közben folytatják a túlélők utáni kutatást helikopterekkel és hajókkal, de a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy az áldozatok száma valószínűleg még emelkedni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik