Nagyvilág

Ezeket kínálja karácsonyra a brit királynő

Már ellepték a karácsonyi szuvenírek a Buckingham Palace ajándékboltját.

Többek között a királynő kedvenc kutyájának plüssváltozatát – amelyet Télapó-ruhába öltöztettek az ünnepek alkalmából – vehetjük meg 13 fontért, míg a brit rendőr („bobby”) emléktárgyakból pedig karácsonyfadísz-verziót dobtak a piacra, amelyért ugyancsak 13 fontot kérnek. Akár a hagyományos gumi fürdőkacsa „bobby”-változatát is a fa alá tehetjük 6 fontért, sőt a karácsonyfa tetejére helyezhető csúcsot egy „bobby-s” csillaggal is helyettesíthetjük idén, 10 font kiadásával.

II. Erzsébet brit királynő idei szuvenírjeit akár az interneten is megvásárolhatjuk, (royalcollectionshop.co.uk), az online rendelés amúgy különösen népszerű: tavaly 10 millió fontot ért el az weshopos forgalom. Idén pedig még inkább megugorhat a májusi királyi esküvő hatására. A Royal Collection – amely magába foglalja a királynő ajándékboltjait is – 41,7 millió fontos (12,81 milliárd forintos) bevételt könyvelhetett el 2010 áprilisa és 2011 áprilisa között. Ez 7,3 millióval haladja meg az előző évi adatokat.

A bevétel amúgy nem a királynő zsebébe vándorol, hanem a brit Royal Collection „számlájára”, amely a királynő műkincsgyűjteményét kezeli és felelős a Buckingham-palotába, valamint a windsori kastélyba szervezett látogatásokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik