Nagyvilág

Milyen volt Merkel 17 évesen?

Fiatalok mondhatják el véleményüket az uniós költségvetésről.

“Mi lesz belőled?” címmel indított kampányt az Európai Ifjúsági Fórum (YFJ), hogy fiatalok mondják el véleményüket, merre tartson az Európai Unió  (Where are you going? www.whereareyouthgoing.eu). A kampány visszanyúl néhány európai nagyhatalom vezetőinek ifjabb éveihez. Így Angela Merkel 19 évesen sátorozás közben ételt készítgetve, David Cameron 17 évesen látható csendélet közepén, de Sárközy és Berlusconi sem maradhat ki a tüntető és énekes fotójával.

Az YFJ a fiatalok európai szintű képviselete. Az EU-tagállamok közül egyedül Magyarországon nem működik még legitim ifjúsági képviselet.

Az EU új, 2014-2020-as költségvetési vitájának finisében a Fórum most indított egy olyan angol nyelvű kampányt, amely a világválság által kialakult helyzet közepette a fiatalokra és a nem formális oktatásukra, a Fiatalok Lendületben Programra, a fiatalok foglalkoztatására irányítja a figyelmet.

Az Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot is felkéri az Európai Ifjúsági Fórum arra, hogy vegyék komolyan a fiatalok véleményét a költségvetés kialakításakor. A Felsőokatáasi Diákszervezetek Egyesülete lehetőséget nyújt a kampányba való bekapcsolódáshoz az Elnökség Tudósítói www.elnoksegtudositoi.eu oldalukon keresztül.

A kampány humorosabb részéhez egy videokollázs is tartozik. Ezenkívül számos háttéranyag és szakmai beszámoló is segíti a lobbizást a kampány részeként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik