Nagyvilág

Már száz halott a vietnami áradásokban

Az ország középső részén több mint 36 ezer épület került víz alá, és tízezreket kellett kimenekíteni.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint már százra nőtt a vietnami árvíz miatt meghalt emberek száma – közölte a helyi katasztrófavédelmi hivatal. Az eddigi jelentések 78 ember haláláról szóltak, amelyek mind az ország déli részén, a Mekong folyó deltavidékén történtek.

Az elmúlt napokban történt heves esőzések miatt azonban már az ország középső részén is árvizek pusztítanak. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint négy tartomány került víz alá, ahol 17 felnőtt és 5 gyerek vesztette életét. Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) hétfőn közölte, hogy a vietnami áradások áldozatai túlnyomórészt gyerekek.

Da Nang tartományban 36 ezer épület került víz alá, elsüllyedt három halászbárka, további hármat pedig elsodort az ár. Thua Thien-Hue és Quang Nam tartományokban mintegy 30 ezer embert kellett kimenekíteni.

A vietnami újságok szerdán fényképeket közöltek arról, hogy az egykori királyi fővárosban, Huében, amelyet az UNESCO a világörökség részének tekint, az épületeket a tetőig elöntötte a víz.

A helyi meteorológiai intézet előrejelzése szerint a következő napokban a térségben erősen szeles idő lesz, amit heves esőzések kísérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik