Nagyvilág

Tűzijáték okozhatta a tömegkarambolt

A ködös angliai autópályán történt balesetben hét ember halt meg. A 34 jármű összeütközéséhez egy közeli tűzijáték füstje is hozzájárulhatott.

Az egyik legsúlyosabb brit autópálya-baleset okait kereső nyomozók azt vizsgálják, hogy köze lehetett-e a tömegkarambolhoz a közeli Taunton rögbi klubnál tartott tűzijátéknak – jelentette a brit sajtó. A rendőrség azután kezdett el foglalkozni a tűzijátékkal, hogy szemtanúk a köd mellett sötét fekete füstről tettek említést az autópályánál, amelyen gyakorlatilag csak teljesen vakon lehetett átmenni – írta a SkyNews. Az angliai hatóságok közlése szerint már ez a nyomozás fő iránya.

A klub már közölte, hogy együttműködik a nyomozókkal, weboldalán pedig részvétüzenetet tett közzé. A hatóságok leginkább azt vizsgálják, hogy klub miként szervezte meg az eseményt, és kaptak-e rá engedélyt. A klub közlése szerint a tűzijáték tíz perccel a baleset előtt ért véget, a látványosság készítői pedig azt állították, hogy a szél az autópálya felől fújt. Szemtanúk szerint azonban a tűzijáték vége után még sokáig ott maradt a területen a füst.

A péntek esti tömegkarambol helyi idő szerint este fél kilenckor történt a délnyugat-angliai Taunton város közelében, az M5-ös autópályán.34 jármű, köztük több teherautó rohant egymásba, több autó pedig ki is gyulladt. A tömegszerencsétlenségben hét ember halt meg, 51-en megsérültek. Az autópálya érintett szakaszát a baleset után minkét irányba le kellett zárni, és csak vasárnap este tudták megnyitni teljesen a forgalom előtt – írta a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik