Nagyvilág

Ötéves lányt ölt egy szumátrai tigris

Az indonéz kislány testvéreivel játszott szülei ültetvényén, amikor a ritka ragadozó rátámadt, és magával vonszolta.

Az indonéz sajtóban megjelent beszámolók szerint az eset még szombaton történt a Szumátra szigetén található Bengkulu tartományban. Az ötéves kislány két idősebb testvérével játszott a családi ültetvényen, amikor a fák közül előbukkant egy szumátrai tigris, és rátámadt a kislányra – közölte a helyi erdőgazdálkodási ügynökség vezetője. Testvéreinek sikerült elmenekülniük a vadállat elől. Ők a legközelebbi, hét kilométerre lévő faluba futottak segítségért, mert szüleik nem voltak velük.

A segítségül hívott felnőttek azonban már csak a lány holttestét találták meg, a támadás helyszínétől nagyjából húsz méternyire – írták indonéz lapok. A kislánynak hiányzott a bal lába. Feltehetően a tigris ette meg, amelyik visszamenekült az erődbe.

Az erdőgazdálkodási ügynökség hat tisztségviselője vizsgálja az esetet. Először azt kell kideríteniük, hogy az ültetvény védett erdőben áll-e. Ha azon kívül van, a tigrist befogják, majd visszaviszik a veszélyeztetett szumátrai tigrisek számára létesített védett erdőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik