Nagyvilág

Lebombázná Iránt Obama kihívója

Az amerikai Republikánus Párt elnökjelölti tisztségéért versengő Rick Perry texasi kormányzó kijelentette, ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke, támogatná, hogy Izrael légicsapást mérjen az iráni nukleáris létesítményekre.

Ha van rá bizonyíték, hogy Irán közel került ahhoz, hogy atomfegyvere legyen, támogatnám a katonai csapásmérést – mondta Rick Perry a CNN hírtelevízióban. A texasi kormányzó kifejtette: minden lehetséges módon támogatná Izraelt, “legyen szó (Irán elleni) diplomáciai vagy gazdasági büntetőintézkedésekről, nyílt vagy titkos műveletekről, beleértve a katonai akciót is”.

“Nem hagyhatjuk, hogy annak az őrültnek Iránban” atomfegyvere legyen – mondta, feltehetően Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökre utalva.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jövő héten ismerteti legfrissebb jelentését, amelyben várhatóan újabb részleteket közöl az iráni atomprogram katonai vonatkozásairól, de hírek szerint nem megy el odáig, hogy kerek perec kimondja: Irán atomfegyvert épít. Teherán azt állítja, áramtermeléshez kell neki az atomenergia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik