Nagyvilág

Kényszerleszállást hajtott végre egy Airbus

Hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken Dubaiban a Qantas ausztrál légitársaság Szingapúrból Londonba tartó, Airbus A380 típusú utasszállító repülőgépe.

A légicég közlése szerint a repülőgép személyzete észlelte, hogy a négy hajtómű egyikében gond van az üzemanyag mennyiségével, ezért leállította azt a hajtóművet, és leszállási engedélyt kért az egyesült arab emírségekbeli Dubaitól. A repülőgép 225 utassal és 25 fős személyzettel a fedélzetén biztonságban földet ért az arab országban. Szakemberek megkezdték a hajtómű átvizsgálását.

Ppontosan egy éve szintén a Qantas légitársaság egyik Airbus A380-as típusú gépe – amely Londonból tartott Sydney-be Szingapúr érintésével – a délkelet-ázsiai városállamból való felszállás után kénytelen volt visszafordulni, miután kisebb robbanás történt az egyik hajtóműben.

Az eset után műszaki vizsgálat alá vetették a légitársaság összes A380 típusú gépét, és ennek során olajszivárgást észleltek három repülőgép hajtóműveiben. A Qantas ezután átmenetileg kivonta a forgalomból mind a hat A380-as típusú gépét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik