Nagyvilág

Szexbotrányba keveredett Obama kihívója

Herman Cain republikánus elnökjelölt-aspiráns kitartóan védekezik az őt ért szexuális vádak ellen.

A georgiai üzletember, a republikánus elnökjelölt-aspiránsi mezőny egyetlen fekete indulója 35 ezer dollárt fizetett ki egy nőnek, aki szexuális zaklatással vádolta meg őt.

A The New York Times című lap értesülései szerint még a kilencvenes években, amikor Cain az Országos Étterem Szövetség nevű washingtoni székhelyű lobbit vezette, az egyik női alkalmazottja évi jövedelmével egyenlő összeget kapott végkielégítésként, mert főnökének szexuális ajánlatai kellemetlen helyzetbe hozták őt a munkahelyén. Az összeg kifizetéséről három ember is tudott.

Zavaros nőügyek

Cain pedig elkeseredetten igyekszik védeni igazát, főleg azóta, hogy vasárnap a Politico.com honlap feltárta, hogy Cainnek a kilencvenes években két zavaros nőügye is volt. Eközben nyilatkozatai szinte óráról órára ellentmondásba keveredtek egymással.

A republikánus párti elnökjelöltségre pályázó Cain eleinte teljes egészében tagadott, azt állítva, soha nem erőszakolt meg senkit, és nem is egyezkedett az őt vádló nőkkel az ügyek elsimítása érdekében. Hétfő este már elismerte, hogy a kilencvenes években peren kívüli megállapodásra jutott egy nővel, aki szexuális zaklatással vádolta őt. Majd azzal hozakodott elő, hogy egy megállapodás nem egyenértékű egy ügy elsimításával.

Lejáratják?

Cain szerint “lejáratási” kampány folyik ellene azzal a céllal, hogy ne lehessen a republikánus párt elnökjelöltje, amire egyébként jó esélyei vannak.

Cain a CNN-nek adott nyilatkozatában nyomatékosan hangsúlyozta, hogy 40 éves pályafutása alatt mindössze egy panaszt tettek ellene szexuális zaklatásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik