Nagyvilág

Szexper vár a WikiLeaks alapítójára

Julian Assange (Julian Assange, wikileaks, )
Julian Assange (Julian Assange, wikileaks, )

Nagy-Britannia kiadja Svédországnak Julian Assange-t.

Nagy-Britannia kiadja Svédországnak Julian Assange-t, a WikiLeaks alapítóját, akit szexuális visszaéléssel vádolnak a skandináv országban – döntötte el a londoni fellebbviteli bíróság. Egyelőre nem világos, hogy Assange “általános közérdekre” hivatkozva fellebbezhet-e az ítélet ellen a legfelsőbb bíróságon. Ha igen, akkor még néhány hónapig szabadlábon védekezhet, ha nem, akkor 10 napon belül kiadják Svédországnak.

A szexuális bűncselekménnyel vádolt Julian Assange még nyáron fellebbezte meg a Svédországnak történő kiadatásáról szóló döntést. A 40 éves ausztrál férfit nemi erőszakkal gyanúsítják a svéd hatóságok, és a londoni bíróság szerdai döntése értelmében – amennyiben nem fellebbezhet az ítélet ellen – Assange-nak a skandináv országban nemi erőszak és szexuális zaklatásának vádjával kell szembenéznie.

Az ausztrál férfit a Wikileaks két női önkéntes munkatársa erőszakkal, illetve szexuális zaklatással vádolja, mondván nem egyeztek bele a szexuális kapcsolat létesítésébe, így nem „megegyezés alapján” történt a nemi érintkezés. A WikiLeaks alapítója azonban kitart amellett, hogy senki ellen nem követett el szexuális erőszakot, véleménye szerint politikai érdekek húzódnak a meggyanúsítása mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik