Nagyvilág

Idén nem lett Macskanő a first ladyből

Úgy tűnik, hogy Michelle Obama tanult a 2009-es kritikákból, és inkább biztonságosabb stílust választott idén is a Fehér Házbeli Halloween-partira.

Az Obama-család otthona immár harmadik alkalommal nyílt meg Halloweenkor a környékbeli gyerekek előtt. Akárcsak az elmúlt években, úgy idén is kitett magáért az elnöki pár: míg a Fehér Ház főbejáratának és kertjének pókhálós, valamint tökös dekorációiról virágkötők gondoskodtak, addig az édességek elkészítése az elnöki főcukrászra hárult.

Cukorka helyett szárított alma

A Halloween-partira szóló meghívást 2600 kisiskolás fogadta el, akik között katonacsaládok csemetéi is voltak. Idén nem öltözött jelmezbe a first lady, Michelle Obama csupán egy fehete-narancssárga színkombinációjú összeállítást vett fel (fekete szövetkabát, alá pedig naracssárga pulóver), miközben 2009-ben szexi Macskanőként fogadta az édességért sorban álló gyerekeket. Tavaly a fekete kardigánba és szürke nadrágba öltözött Barack Obama inkább tűnt nagypapának, mint elnöknek. Idén azonban kardigán helyett egy fekete dzsekit kapott magára.

Az Obama-házaspárhoz képest a first lady édesanyja, Marian Robinson bizonyult az idei Halloween-partin a legkreatívabbnak: nyúlnak öltözve osztogatta a kosarából az édességet a Fehér Ház tornácán végigvonuló, különféle jelmezbe öltözött gyerekeknek.

A cukorkákra és csokikra ácsingózó gyerekek bizonyára letörtek, amikor szembesültek az elnöki pártól kapott ajándékcsomag tartalmával. Cukorkák helyett inkább a szárított gyümölcs (szárított alma, papaya és sárgabarack) dominált az összeállításban, bár egy doboz Fehér Ház márkájú M&M, illetve egy Fehér Ház formájú süti még helyet kaphatott benne. A first lady ugyanis aktívan kampányol a gyerekkori elhízás, valamint a gyorséttermi ételek ellen, ezért nem engedte meg a férjének, hogy cukorkát osztogassanak a jelmezbe öltözött gyerekeknek. Így csak természetes alapanyagokból készült, egészséges édességek kerülhettek bele az ajándékcsomagokba.

Drogprevenció járt a csokihoz

A Fehér Házban amúgy már régóta hagyománya van a Halloween ünnepének. Bill Clinton elnöksége alatt a Fehér Ház főbejárata egy hatalmas töklámpássá változott. 1989-ben Gerorge Bush és felesége 500 kisiskolást látott vendégül és ajándékozott meg az elnöki rezidencián. Sőt az édességcsomag mellett még felvilágosító előadást is tartottak a jelmezeseknek a kábítószerek veszélyeiről.

Még Obama is elismerte, hogy szexi volt a neje Macskanőként

Mamie Eisenhower Halloween-partija is emlékezetes maradt: a Fehér Ház személyzetének feleségeit invitálta egy közös ünneplésre, a rendezvényt pedig a„legizgalmasabb partiként” jellemezték akkoriban. A dekorációban is kitett magáért az akkori first lady: csontvázak lógtak le a plafonról az étkezőben, és seprűn repülő boszorkányok szolgáltatták a fehér abroszon az asztali dekorációt. Richard Nixon lánya, Tricia pedig hátrányos helyzetű gyerekeket fogadott jótékonysági szervezetek jóvoltából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik