Nagyvilág

Tízezrek tüntettek a görög parlament előtt

Országszerte tovább tart az általános sztrájk. Zárva tartanak az üzletek, nem nyitottak ki az iskolák, megbénult a tömeg- és a légi közlekedés.

Athénban mintegy hatvanezren tüntettek csütörtökön a déli órákban a görög parlament épülete előtt, tiltakozva az újabb gazdasági megszorítások ellen, amelyekről a nap folyamán dönt véglegesen a törvényhozás.

A parlament szerda este első olvasatban megszavazta a kormány újabb csomagját, s eközben erőszakba torkolló tüntetések zajlottak a görög főváros utcáin.

A csütörtöki megmozdulás a kora délutáni órákig békés volt, bár a megmozduláson ott voltak azok a feketébe öltözött, álarcos tüntetők is, akik az előző napi rendbontást okozták.

Országszerte tovább tartott a szerdán kezdődött általános sztrájk. Zárva tartanak az üzletek, nem nyitottak ki az iskolák, megbénult a tömeg- és a légi közlekedés.

A szakszervezetek elsősorban a parlamentre akarnak nyomást gyakorolni, amely a 154 fős kormánytöbbség szavazataival nagy valószínűséggel jóváhagyja az újabb – egyebek között adóemelést, a nyugdíjak további csökkentését, valamint a közalkalmazotti bércsökkentést és a kollektív szerződések felfüggesztését – tartalmazó új megszorító csomagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik