Nagyvilág

Nem emelnek vádat Berlusconi ellen

Nem indít bírósági eljárást a Mediatrade-ügyben adócsalással gyanúsított Silvio Berlusconi olasz kormányfő ellen a milánói bíróság vizsgálóbírája.

Maria Vicidomini bírónő úgy ítélte meg, hogy a Silvio Berlusconi ellen összegyűjtött bizonyítékok nem elegendőek a vádemeléshez – írta honlapján a La Repubblica című baloldali napilap.

Vicidomini ugyanakkor vádat emelt a kormányfő fia, Piersilvio és Fedele Confalonieri, a Berlusconi család tulajdonában lévő médiabirodalom, a Mediaset csúcsvezetője, valamint kilenc másik gyanúsított ellen.

A Mediatrade-ügyben az a gyanú merült fel, hogy 2000-2005 között Berlusconi televíziói a megvásárolt amerikai filmek közvetítési jogdíján több mint harmincnégy millió dollárt csaltak, és adót sem fizettek utánuk.

A tizenkét gyanúsított közül az egyetlen Berlusconi, aki ellen nem emeltek vádat. A többi tizenegy gyanúsított között van Franck Agrama amerikai filmproducer, akit az ügyészség a kormányfő titkos üzlettársaként kezel. Perük december 22-én kezdődik a milánói bíróságon.

A 75 éves Berlusconi ellen három másik ügyben folyik is eljárás a milánói bíróságon: a Mills-ügyben tanú megvesztegetése, a Mediaset-ügyben adócsalás, a Rubygate-ügyben pedig kiskorú prostituált szolgáltatásainak igénybevétele és hivatali hatalommal való visszaélés címén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik