Nagyvilág

Meglőtte magát a rendőrök elől dugdosott pisztolyával

Lábon lőtte saját magát egy új-zélandi férfi, miközben megpróbált megszabadulni a nadrágjába rejtett fegyverétől.

Az új-zélandi rendőrség szerint óriási szerencséje volt a 35 éves férfinak, aki könnyedén szétlőhette volna combartériáját az elsült fegyverrel, és elvérezhetett volna – közölte a New Zealand Herald. A férfit akkor érte utol a balszerencse, amikor egy rendőrségi ellenőrzőpontnál megpróbálta a rendőrök elől elrejtenie az engedély nélkül tartott fegyvert.

A meg nem nevezett férfi a testvérével oposszumra vadászott egy magánterületen, és onnan tartottak hazafelé, amikor belefutottak a pont az ő lövéseik miatt riasztott rendőrökbe, akik ellenőrzőpontok felállításával akarták elfogni a lövöldözőket. Amikor kisteherautójukkal megálltak a rendőrök előtt, az anyósülésen utazó férfi kipattant a járműből, és megpróbálta gyorsan kikapni a nadrágja elülső részébe rejtett .22-es kaliberű pisztolyt, ami azonban a mozdulat közben elsült, és megsebesítette. Ennek ellenére még volt annyi ideje, hogy a fegyvert a közeli bozótosba dobja, ahol azonban később a rendőrök megtalálták.

A sebesült férfit a rendőrök ápolták, amíg ki nem érkeztek a mentők, akik kórházba szállították a sebesültet. Azóta már saját felelőségére elhagyta a kórházat, a Herald értesülései szerint testében a lövedékkel.

A hatóságok szerint az esetből sokat lehet tanulni, de leginkább azt, hogy soha ne tegyünk töltött fegyvert a zsebünkbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik