Nagyvilág

Gyógyszerekkel üzleteltek a Boeingnél

A katonai helikoptereket gyártó üzem munkásai erős altató- és nyugtatószerekkel üzleteltek.

Razziát tartottak a Boeing vállalat philadelphiai gyárában az amerikai szövetségi nyomozó hatóságok, és letartóztattak 37 embert erős altató- és nyugtatószerekkel való törvénytelen üzletelés vádjával.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és kábítószer-ellenes hivatal (DEA) emberei helyi idő szerint csütörtök reggel kezdték meg a razziát a philadelphiai üzemben. Egy ember kivételével a letartóztatottak mindnyájan a katonai helikoptereket gyártó üzem volt vagy jelenlegi alkalmazottai.

Zane David Memeger ügyész közölte, hogy 23 ember ellen emeltek vádat a csak vénnyel kapható Oxicontin fájdalomcsillapító, illetve más gyógyszerek illegális eladásáért, továbbá 14 embert vádolnak azzal, hogy vásároltak ezekből a készítményekből. A gyárban folyó illegális gyógyszer-kereskedelemről egy alkalmazott szólt a vállalat illetékeseinek, és a cég belső vizsgálat lefolytatása után riasztotta a hatóságokat.

Az ügyészségi tájékoztatóból nem derült ki, hogy a vállalat dolgozói hogyan jutottak hozzá a vényre kapható erős gyógyszerekhez.

A Boeing philadelphiai gyárának hatezer alkalmazottja van. Üzemcsarnokaiban V-22 Osprey és H-47-es Chinook típusú katonai helikoptereket gyártanak, amelyeket iraki és afganisztáni bevetéseken is használ az amerikai hadsereg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik